romans


In 2021 kwam mijn debuutroman Esmé uit, gevolgd door Freia eind 2023. Op deze pagina vind je meer informatie over de twee romans. De boeken zijn bij alle boekhandels te bestellen.

Esmé

Freia

Wanneer de 49-jarige Freia van de een op de andere dag besluit om een maand in haar eentje met een camper door Noorwegen te trekken, verrast dat iedereen. Vooral haar twee dochters Hanne en Guusje begrijpen er niets van. Freia is niet van de spontane acties en helemaal niet van alleen op reis gaan. Ook zijn ze in de veronderstelling dat hun moeder juist haar leven weer een beetje op de rit had na het overlijden van hun vader, anderhalf jaar geleden. Waarom deze reis en waarom zo plotseling? Vlucht Freia voor iets of is ze ergens naar op zoek?


Freia is een ontroerende en invoelende roman over rouwen, veerkracht en de kracht van liefde.


Deze roman (ISBN9789083361208) ligt bij boekhandel Stumpel in Enkhuizen (https://www.stumpel.nl/freia-9789083361208)
en is verder te bestellen via alle boekhandels, bol.com en via de uitgever:www.uitgeverijdoornwater.nl.


Recensies


⭐⭐⭐⭐⭐

Ontroerend boek, die je zeker gelezen moet hebben!

Freia van Annet Langedijk is een hartverwarmende roman die je meeneemt op een reis door de prachtige landschappen van Noorwegen en de innerlijke wereld van de hoofdpersoon, Freia.

Het verhaal begint met de verrassende beslissing van Freia, een 49-jarige vrouw, om alleen met een camper door Noorwegen te trekken. Haar dochters, Hanne en Guusje, zijn verbaasd en begrijpen niet waarom hun moeder plotseling deze impulsieve actie onderneemt. Voor hen lijkt het alsof Freia haar leven na het verlies van hun vader langzaam weer op de rails had gekregen, maar nu lijkt ze weer in een emotionele chaos te zijn beland. Wat drijft Freia om deze reis te maken? Is het een vlucht voor haar verdriet, of is ze juist op zoek naar iets dat ze nog niet heeft gevonden?

In Freia wordt op een ontroerende en invoelende manier het proces van rouw en veerkracht verkend. Langedijk neemt de lezer mee op een emotionele reis, waarbij de prachtige natuur van Noorwegen dient als een symbolische achtergrond voor de innerlijke reis van Freia. Door middel van levendige beschrijvingen en diepgaande karakterontwikkeling weet de auteur de pijn, de hoop en de liefde van Freia op indringende wijze over te brengen.

Dit boek is niet alleen een verhaal over verlies, maar ook over de kracht van liefde en de veerkracht van de menselijke geest. Het laat zien hoe zelfs in de donkerste momenten van het leven, er altijd hoop en schoonheid te vinden is, als je maar durft te kijken. Freia is een ontroerende roman die je raakt tot in het diepst van je ziel en je laat geloven in de kracht van het menselijk hart.


Mery Todde

28 februari 2024

https://www.hebban.nl/recensie/mery-todde-over-freia

-----------------------------------------------------------------------------

⭐⭐⭐⭐⭐

Met een lach en een traan

Freia een prachtige roman van Annet Langendijk. Je wordt meegenomen doorheen de seizoenen van liefde. Het is een achtbaan van gevoelens die je overmannen tijdens het verhaal.

Freia beslist op een dag om een reis te gaan maken doorheen Noorwegen in haar eentje. Haar dochters en mensen rondom haar zijn verbaasd over haar idee. Iedereen gaat ervan uit dat ze langzaam weer haar leven op rails kreeg nadat anderhalf jaar geleden haar man Paul gestorven was. Wat heeft haar die beslissing doen nemen? Is het om iets af te sluiten of speelt er meer?

Het is een prachtig boek vol emoties, je vindt er liefde, verdriet maar ook kracht. Het omgaan met dit alles is niet voor iedereen hetzelfde en dat heeft de auteur hier prachtig neergezet. Heb dit boek met een lach en een traan gelezen. Je hebt alles heel goed omschrevenMichaela1981
28 februari 2024

https://www.hebban.nl/recensie/michaela1981-over-freia


-----------------------------------------------------------------------------

⭐⭐⭐⭐⭐

Indrukwekkend verhaal over verdriet en verwerking

De cover: Die is werkelijk prachtig. De cover is ontworpen door Femke Langedijk naar een schilderij van Annet Langedijk. Hoe bijzonder. Ik zou dit schilderij best willen zien. Prachtig.
Mijn beleving van het verhaal.
Freia, 49 jaar en pas weduwe, verrast haar dochters en vrienden als ze aangeeft alleen een trektocht met een camper door Noorwegen te willen maken. Waarom en zo vlak na het overlijden van haar man? Freia is ook totaal niet avontuurlijk dus voor
iedereen onbegrijpelijk, maar toch gaat ze. Freia neemt ons mee naar Noorwegen naar de plekken waar ze geweest is met haar overleden man, maar ze neemt ons ook mee in het verwerkingsproces van het overlijden van haar man. De innerlijke strijd en de ruimte die er weer in haar komt. Een prachtig boek waar in Freia je aan de hand neemt in haar rouwproces en innerlijke groei. Het bijzondere aan dit boek is dat het aan de ene kant het verdriet beschrijft, maar ook het avontuur in Noorwegen en haar overwinningen. Heel mooi respectvol geschreven. Dit boek is eigenlijk te mooi om sterren te geven maar omdat het moet een dikke 5⭐️


Marijo Bakker

27 februari 2024

https://www.hebban.nl/recensie/marijo-bakker-over-freia

-----------------------------------------------------------------------------


Wanneer Esmé het bericht ontvangt dat haar vaders gezondheid snel achteruitgaat en definitief in een tehuis moet blijven, wordt haar leven op zijn kop gezet. Ze moet terug naar haar geboortedorp om het ouderlijk huis leeg te halen voor verkoop.

Als Esmé een ding niet wil, dan is het wel teruggaan naar de plek vol verdrietige herinneringen. Ze is dan ook van plan om alles zo snel mogelijk te regelen en dan weer terug te gaan naar de stad, waar ze haar leven heeft opgebouwd. Het loopt echter totaal anders. Ze wordt tijdens haar verblijf op de plek waar ze opgroeide op onverwachte wijze geconfronteerd met haar verleden en beseft daardoor wie ze is en waar haar toekomst werkelijk ligt.


De ontroerende roman Esmé (ISBN 9789492939708) is te bestellen via je favoriete boekhandel, bol.com of rechtstreeks via info@annetlangedijk.nl.

Recensies


⭐⭐⭐⭐⭐

Prachtig debuut!

Er zijn boeken die je even laat bezinken en er zijn boeken die je van begin tot eind vastgrijpen en waarover je vol enthousiasme schrijft eens je het neerlegt. Esmé is er eentje van die laatste soort! Waw! En Pfiew! Wat een verhaal! Het grijpt je naar de keel in al zijn rauwheid maar knuffelt je ook in alle hoop. Wat heb ik van dit boek genoten! Al is het zo aangrijpend. Je leest het echt in drie avonden uit (en het blijft in je gedachten de hele dag tot je weer verder kan lezen).

De hoofdstukken zijn afwisselend tussen de huidige Esmé en de jonge Esmé. Langzaam leer je het hele verhaal kennen en groei je mee in de vier weken in het nu die ze beleeft.

Dit is ook zo'n boek dat ik graag in mijn boekenkast had hebben staan (maar ik las het e-book), want dit is er zo eentje waar je steeds weer gaat doorbladeren. Het bevat leuke kunstfoto's en hedendaagse liedjesteksten die bij de roman horen. Ik ben een paar keer gaan googlennaar de kunstwerken die ze beschreef of een liedje waarnaar Esmée luisterde. Een aanrader van formaat! Dit is het debuut van Annet Langedijk en ik kijk beslist uit naar een volgende roman van haar hand!


Ik las veel mooie boeken dit jaar en dit boek hoort zeker in mijn top 3!


Ka8leen

14 december 2021

https://www.bol.com/nl/nl/p/esme/9300000041454343/?bltgh=n7ZtyFG0GRqyHI76pSBBqg.2_9.11.ProductImage

-----------------------------------------------------------------------------

⭐⭐⭐⭐⭐
Esmé
Esmé is een ontroerende en aangrijpende roman, waarin een jonge vrouw vier cruciale weken van haar leven beschrijft. Wanneer Esmé het bericht ontvangt dat haar vaders gezondheid snel achteruitgaat en definitief in een tehuis moet blijven, wordt haar leven op zijn kop gezet. Ze moet terug naar haar geboortedorp om het ouderlijk huis leeg te halen voor verkoop. Als Esmé een ding niet wil, dan is het wel teruggaan naar de plek vol verdrietige herinneringen. Ze is dan ook van plan om alles zo snel mogelijk te regelen en dan weer terug te gaan naar de stad, waar ze haar leven heeft opgebouwd. Het loopt echter totaal anders. Ze wordt tijdens haar verblijf op de plek waar ze opgroeide op onverwachte wijze geconfronteerd met haar verleden en beseft daardoor wie ze is en waar haar toekomst werkelijk ligt. Een verhaal vol levenskunst dat raakt en je aan het denken zet.


Dit is het debuut roman van Annet Langedijk.
En ik kan eigenlijk maar 1 woord zeggen : WAUW!

Wat is dit een mooi, ontroerend, heftig en verdrietig verhaal. Maar ook een verhaal met heel veel liefde.

Het boek is geschreven vanuit Esmé in het verleden en vanuit Esmé in het heden.
De hoofdstukken lopen heel erg mooi in elkaar over.
De schrijfstijl is erg fijn en vlot, en zo geschreven dat je echt een band krijgt met Esmé.
De personages komen echt tot leven.
En je wil blijven lezen omdat je wil weten wat dat kleine meisje allemaal heeft moeten mee maken.

In het boek zijn mooie citaten terug te vinden van Leonardo da Vinci. Ook komen er mooie gedichten en songteksten voor in het boek.
En niet te vergeten de illustraties zijn prachtig.

' Leven zonder liefde is helemaal geen leven '
- Leonardo da Vinci -

Ik geef het boek 5 sterren.


Priscilla
30 november 2021
https://www.hebban.nl/recensie/priscilla1987-over-esme

-----------------------------------------------------------------------------

⭐⭐⭐⭐

Ontroerend

Esmé vertelt het levensverhaal van een jonge vrouw die op haar pad veel is tegengekomen en tegenkomt. Het verhaal vertelt de gebeurtenissen van vier weken, in die weken ziet Esmé haar verleden onder ogen, wordt zegeconfronteerdmet afscheid nemen en opnieuw beginnen. Esmé is als het ware in een rollercoaster van gevoelens terecht gekomen.

Het verhaal wordt vanuit twee perspectieven vertelt. Esmé in het nu, waarin ze een huis moet leeg halen,confrontatiesaangaat en een nieuwe weg inslaat. Esmé in het verleden vertelt het verhaal van haar jeugd, datgedeelte van het verhaal maakt het voor de lezer duidelijk waarom Esmé in het nu moeilijk heeft met de beslissingen die ze moet nemen.

De gebeurtenissen zijn uit het leven gegrepen en op vele momenten zeer herkenbaar. Verdriet, Rouwverwerking, Loslaten en opnieuw beginnen. De auteur weet deze omstandigheden zeer levendig te beschrijven, je voelt echt met Esmé mee. Als lezer voel je langzaam aan een band met Esmé ontstaan. Je wordtmeegezogenin het verhaal en je kunt het boek eigenlijk niet meer wegleggen. Je wilt gewoon weten hoe het Esmé verder vergaat.

De auteur heeft een open en vlotte manier van schrijven waardoor de personages goed te leven komen. Het is een ontroerend en boeiend verhaal. Bijzonder aan het boek is ook wel dat ieder boek met een citaat van Leonardo da Vinci begint. Daar is goed over nagedacht want ze passen precies bij het beschreven hoofdstuk. Het boek is zeker een aanrader.

Mijn dank gaat uit naarUitgeverij Futurovoor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij :Futuro Uitgeverij,Bol.com,AKO,Standaardboekhandel,Libris,Bookspot,Bruna


Elma Bruin

19 september 2021
https://thenewroyaltyworldblog.wordpress.com/2021/09/19/recensie-esme/